Desert tort Diplomat

de lucy2002 in Torturi, 24 Mai 2019 | 12602 vizualizari

 

Am facut acest tort de Sf. Constantin si Elena pentru o persona draga mie. A fost foarte apreciat de invitati. Nu are rost sa-l mai laud si eu ;) asa ca ii urez inca o data sarbatoritei ...La multi ani, Filuta!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 350-400 gr piscoturi
  • 30 gr gelatina
  • 2 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1conserva de compot Cocktail
  • 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Punem gelatina la hidratat cu apa rece 200 ml pentru 15-20 minute.

Intr-o strecuratoare punem fructele din compot la scurs.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, praful de sare, faina si laptele si se pune pe foc mic. Se amesteca continuu cu un tel, avand grija sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a preveni pojghita. Cand inca mai este calduta, adaugam gelatina hidratata si esenta de vanilie, amestecam foarte bine pana se topeste gelatina. Lasam se se raceasca la temperatura camerei.

Mixam frisca lichida foarte bine pana devine o spuma tare. Peste frisca adaugam crema de ou rece si mixam usor pana sunt toate bine incorporate.

Pe un platou am asezat un inel detasabil dupa care am trecut la imbracara peretii inelului cu piscotrui trecute prin zeama de la compot.

Punem un rand de crema si apoi un rand de fructe din compot (dupa ce s-au scurs bine) revenim cu inca un strat de crema si  restul de fructe iar la final ultimul strat de crema pe care il nivelam frumos si deasupra oranam cu  kiwi si cateva fructe oprite din compot.

 

 

 

TIPS-URI

1

piscoturile se trec rapid prin zeama de la compot, nu se tin prea mult ca se inmoaie.

2

opriti fructe din compot pentru ornat

3

crema de ou trebuie sa fie calduta pentru a dizolva gelatina hidratata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Sah